© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Α Ν Α Γ Ν Ω Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Τιμή στον Γιάννη Μόραλη | A tribute to Yannis Moralis


Τίτλος: «Τιμή στον Γιάννη Μόραλη»
Επιμέλεια: Άννυ Μάλαμα
Είδος: Εικαστικό Λεύκωμα
Έκδοση: Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου
Άδεια διανομής: Ελεύθερη διάθεση
ISBN 978-960-7791-49-8
Σελίδες: 288  //  Έτος έκδοσης: 2011


H Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου τιμά τον αείμνηστο Δάσκαλο, τον ευπατρίδη που έφυγε από τη ζωή σεμνά και αθόρυβα, όπως έζησε, τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2009. Η ακέραιη προσωπικότητα του Γιάννη Μόραλη, το ήθος, το έργο, η ανεκτίμητη διδακτική προσφορά του στη Σχολή Καλών Τεχνών, η παιδαγωγική του βλέμματος, που άσκησε σε όλους τους Έλληνες, άφησαν την ανεξίτηλη σφραγίδα τους όχι μόνο στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης αλλά και στην ίδια τη ζωή μας.

Η έκθεση που αφιερώνεται στον καλλιτέχνη έχει ως κεντρικό άξονα τη μεγάλη δωρεά του προς το μουσείο και περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, σχέδια και χαρακτικά που καλύπτουν την περίοδο από το 1930 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Τα έργα των συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης συμπληρώνονται με μια σειρά από πίνακες της τελευταίας δημιουργικής περιόδου του ζωγράφου που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές. Έτσι, ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να αποκτήσει μια εποπτική εικόνα της εξελικτικής πορείας ολόκληρου του έργου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails